Carrer de la Bassella
Sant Feliu de Codines

C. de la Bassella

XVII-XXI
    Marta Lloret Blackburn-Antequem, S.L.

El carrer de la Bassella està format per un conjunt de cases construïdes entre els segles XVII i XX. Formen un front continu de carrer de traçat irregular amb un desnivell lleugerament ascendent.

El primer tram està definit per les façanes posteriors de les cases del carrer Sant Antoni. Les cases són eminentment entre mitgeres, de planta baixa i pis i la coberta a dos vessants amb el carener paral·lel a la façana.

La major part de les cases presenten reformes, tot i que encara conserven finestrals i portals del segle XVIII. D'altres han estat enderrocades i substituïdes per cases d'obra nova que han alterat la uniformitat del conjunt. El tractament exterior dels murs de les cases és arrebossat i pintat.

La informació històrica ha estat facilitada pel Sr. Francesc Garriga.

Per tradició oral d’alguns habitants del carrer, “Basella” es refereix a una antiga escorrentia d’aigua que anava carrer avall fins al torrent de l’Escletxa. Aquesta recollida d’aigua podria ser l’origen de l’empedrat del carrer (per evitar el fang). L’empedrat va ser cobert amb un paviment imprès.

- GARCIA-PEY, E. (2006). Toponomàstica de Sant Feliu de Codines: Noms de llocs i de cases. Sant Feliu de Codines: Ajuntament de Sant Feliu de Codines.