Capella del Roser
Sant Julià de Vilatorta

Avinguda de Puig i Cunyer, 20.

Historicista
    Virgínia Cepero González

La Capella del Roser es troba al costat dret del Col·legi del Roser. És un edifici religiós, inaugurat l'any 1904, construït amb posterioritat a l'Escola.
    És d'estil historicista, i segueix l'estètica neogòtica, però no trenca amb la línia modernista de l'escola.
    La capella és de nau única i la coberta està culminada amb pinacles. Els murs laterals i l'absis són sostinguts per contraforts.
    Les façanes són de pedra sense polir, amb ornamentacions de materials diversos (guix, pedra tallada, vitralls).
    A la façana principal en destaca la portalada de forma ogival amb relleus de pedra. Al frontó, hi ha un baix relleu fet de guix i per sobre hi ha una rosassa amb vitralls. A l'absis hi ha altres òculs.
    L'element més destacable d'aquesta edificació és el el relleu frontal damunt del portal "Jesús i els nens", obra de Josep Llimona.

La història de la capella va unida a la del Col·legi d'Orfes, inaugurat l'any 1897. La capella va ser inaugurada el 10 de juliol de l'any 1904, amb la presència de Torres i Bages, bisbe de Vic.

- GENERALITAT DE CATALUNYA. DEPARTAMENT DE CULTURA (1986). Inventari del Patrimoni Arquitectònic de Catalunya (Sant Julià de Vilatorta).
    - H. M. TALLER D'ARQUITECTURA I CONSTRUCCIÓ S. L (2010). Catàleg de béns d'interès històric arquitectònic i paisatgístic. POUM. Ajuntament de Sant Julià de Vilatorta. Sant Julià de Vilatorta.
    - ROMEU i BISBE, J. (1992). Història de Sant Julià de Vilatorta. Vic: Eumo Editorial.