Capella del Maset
Sant Quirze Safaja

El Maset
    C-59 passat el Km 26 el primer trencant a la dreta. Seguir el camí fins el Maset

Rehabilitada l'any 1988
    Núria Cabañas

La capella del Maset es troba situada a la finca del Maset. Es tracta d'un edifici de planta rectangular adossat a la façana tramuntana amb la coberta a dues vessants amb el carener paral·lel a la façana principal. La capella és d'una sola nau i sense absis amb un petit cos afegit a la façana de tramuntana utilitzat com a sagristia. L'altar es troba situat a la façana de llevant mentre que a la façana de migjorn hi ha un petit cor elevat, subjectat per bigues, només accessible des de l'interior de la casa. La barana es tracta d'una gelosia de fusta que cobreix tot l'espai fins la teulada. El portal, situat a la façana de llevant, conserva a la part superior una majòlica amb la imatge de Santa Clara a la part central amb els laterals decorats amb motius florals. Sota la iconografia de la verge hi ha inscrit : " BEATEAE CLARARE VIRGINIS TUA FESTIVITATE GAUDEAMUS". Damunt la façana de tramuntana hi ha un campanar d'espadanya coronat per quatre pinacles finalitats amb una esfera.

La capella del Maset fou construïda juntament amb la finca del Maset per Josep Puig i Cadafalch per encàrrec de Mercè Fargas Raymat a inicis del segle XX. Actualment pertany a la família Masferrer.

PLADEVALL, A. (2018): Sant Quirze Safaja. Un poble de frontera. Editat per Ajuntament de Sant Quirze Safaja.