Capella del Clascar Sant Quirze Safaja

Camps del Clascar. Sud de Bertí
Des de Bertí el camí cap a Ca l'Esmolet i el trencant a l'esquerre

Ruïnós. Li manquen les columnes
Núria Cabañas

La capella del Sant Crist es troba situada a la part posterior del Clascar. És un edifici de planta circular de 4 m de diàmetre interior i 6 de diàmetre exterior amb la coberta en forma de cúpula. La porta d'accés és de secció rectangular i està coronada per un frontó. A la part superior hi ha dues petites finestres rectangulars. El paviment està construït mitjançant un mosaic que dibuixa una sanefa dec creus negres i vermelles amb la part central blanca. Tot l'edifici està situat damunt d'una plataforma de planta circular construïda amb pedra irregular amb una escalinata que dona accés a l'interior de la capella. L'edifici està construït amb maons recobert amb argamassa imitant carreus de pedra ben escairats.

Antigament el pòdium estava resseguit per una barana de columnes de pedra que a causa de l'abandó han estat robades.

La capella del Clascar situada a tocar de la masia del Clascar, edifici reformat entorn l'any 1930 per J.Almirall. En aquesta etapa es va edificar la capella inspirada en un templet d'època romana.

Inventari del Patrimoni Cultural Immoble de Catalunya. Patrimoni Arquitectònic del terme municipal de Sant Quirze Safaja. Departament de Cultura i Mitjans de Comunicació. Generalitat de Catalunya.