Capella de Sant Francesc
Sant Feliu de Codines

Av. Catalunya, 2

Historicista
    Marta Lloret Blackburn-Antequem, S.L.

La capella de Sant Francesc es troba adossada al casal de Can Rodó per la banda de tramuntana. Exteriorment és un edifici arrebossat i pintat.

És un edifici de planta rectangular, amb portada ogival flanquejada per dues columnes de capitell floral. Damunt la porta hi ha una fornícula amb una imatge en pedra de la Mare de Déu amb el nen Jesús, emmarcada per una motllura i baranes amb motius en forma de trèvol. Corona la façana un capcer senzill i alt, força inusual en edificis religiosos.

La capella privada de la casa de Can Rodó va ser construïda a mitjans del segle XVIII.

Segons el religiós Andrés de Palma de Mallorca es tracta de: “Oratorio de San Francisco de Asís. En la segunda mitad del siglo XVIII la familia de Casa Deu Ric hizo construir una capilla u oratorio, junto a su albergue, y dedicado a nuestro Padre San Francisco de Asís”.