Capella de la Mare de Déu del Roser
Castellfollit del Boix

Can Prat
    BV-1081 direcció Castellfollit del Boix. Passat el km 1 el primer a l’esquerra

Interior malmès
    Núria Cabañas. Web Cultura, SCP.

Capella situada a la zona de tramuntana de la masia de Can Prat. És un edifici de planta rectangular d’una sola nau. La coberta és a dues aigües amb el carener perpendicular a la façana principal, orientada a ponent i l’interior cobert en volta amb un campanar d’espadanya. A l’interior es conserva el cor amb la barana de fusta amb les escales d’accés situades a la banda dreta del portal. Adossat a la façana de llevant hi ha una  edificació de reduïdes dimensions, de planta semicircular amb la coberta a una vessant i més baixa que l’església que correspon a la zona de la sagristia. En aquest espai s’hi accedeix des d’un pati interior de Can Prat. El frontis presenta una composició molt simple amb el portal d’accés escarser adovellat amb l’any 1784 gravat a la dovella centra i un òcul a la part superior envoltat per dovelles.

La capella fou construïda l’any 1784 per Josep Prat de Vilaclara, fill de Manel Prat i de Rosa Quinquer. L’any 1785 van obtenir la llicencia parroquial. La capella fou cremada i malmesa durant la Guerra Civil Espanyola (1936-1939). D’aquest incendi es va poder recuperar la imatge de la Mare de Déu del Roser i una altra imatge de la Pietat. L’any 1986 hi hagué un gran incendi que va cremar la porta de la capella.