Canal industrial Ca n'Alegre Martorell

Riba esquerra del riu Anoia

Regular
S'ha perdut la secció original en molts trams. Reparacions amb materials senzills i posible pèrdua del cabal original.
Diversos propietaris
Dídac Pàmies Gual. SPAL

Canal de 4,5 km de recorregut total, amb inici al terme municipal de Sant Esteve de Sesrovires. Com a mínim existent des del segle XVIII. Ha estat força motriu d'un molí fariner (de l'Anoia) i d'un molí paperer (d'en Gomis o Carmona). Dins del terme apareixen trams soterrats i trams aeris.

La fitxa s'ha omplert amb les dades de la fitxa E 02 BPU-01.BAMP del Catàleg de Béns Arquitectònics, Històrics i Ambientals de Martorell, redactat pel Servei del Patrimoni Arquitectònic Local de la Diputació de Barcelona.

PÉREZ FARRIOLS, J., ET ALII. Catàleg de béns arquitectònics, històrics i ambientals i disposicions de protecció per al POUM de Martorell. Ajuntament de Martorell i Servei de Patrimoni Arquitectònic Local de la Diputació de Barcelona. 2014.