Can Xavier
Corbera de Llobregat

Carrer del Carme / Carrer Salvador Espriu
    Als voltants de la part alta del nucli urbà de la vila, banda oest

Catàleg Municipal, 2005, núm. 27
    Agustí G. Larios, Helena Garcia Navarro

Edifici residencial aïllat de planta rectangular amb tipologia de masia rural abacial. Disposa de planta baixa, pis i golfes en cos central sobreelevat. Té porxo amb arcades i coberta de dos aiguavessos. Obrada amb murs de pedra, referida en calç.

Al plànol del baró Manuel Antic i Mora (anterior al 1790) no hi figura aquesta casa, sinó el paratge conegut com a «feixes del Castell». A la primera meitat del segle XX la casa és propietat de la família Rigol, però el 1953 és venuda a l'actual propietari, Emilio Rodríguez.

RIERA I BAGUÉ, Josep M. (1995). «Fitxa del Pla especial del catàleg de patrimoni arquitectònic i natural de Corbera de Llobregat». Corbera de Llobregat: Ajuntament de Corbera de Llobregat.