Can Volant Sant Quirze Safaja

Camps de Can Volant. Nord-est del nucli de Bertí
Des de Bertí agafar el camí i en un encreuament de camins continuar cap al nord

XVII-XIX
Enderrrocada i coberta de vegetació
NúRIA Cabañs

Can Volant és una masia de l'antiga parròquia de Bertí situada en una zona de conreu i a tocar de camí de Sant Pere de Bertí. Es tracta d'un edifici de planta rectangular formada a partir de dos cossos. Consta de planta baixa i primer pis amb la porta d'accés de llinda de pedra situada a la façana de migjorn. Davant la porta d'accés hi havia un petit partí tancat, el barri. A la banda de llevant hi ha alguns annexes utilitzats com estables. A l'interior, a la façana de llevant conserva l'antic forn de pa i la zona de la pica. El parament dels murs és de pedra col·locada amb filades irregulars i destaca el primer pis del volum situat a la banda de ponent, construït amb tapia i després enlluïda amb calç.

A la zona de l'antiga parròquia de Bertí, entre els segles XVII i XVIII consta l'edificació alguns masos entre els quals hi ha el mas de Can Volant. L'any 1804 apareix en una llista de rebuts de la parròquia.

PLADEVALL, A. (2018): Sant Quirze Safaja. Un poble de frontera. Editat per Ajuntament de Sant Quirze Safaja. ROMA, F (2013): Patrimoni existencial de Sant Quirze Safaja. Patrimoni existencial, 6. Publicat per BUBOK PUBLISHING, S.L. Madrid.