Can Saloma Sant Quirze Safaja

Baga del Traver. Sud del nucli de Bertí
Abans d'arribar a Cal Mestret a la dreta. 100m abans d'acabar el camí endinsar-se a l'esquerre.

XVII-XVIII
Enderrocat i cobert de vegetació
Núria Cabañas

Can Saloma és un antic mas pertanyent a l'antiga parròquia de Bertí. Actualment es troba completament enderrocat i cobert de vegetació. Es tractaria d'un edifici amb diferents dependències interiors i conserva l'estructura del que podria ser un antic forn de pa. No obstant, no es possible determinar-ne la planta ni dimensions ja que bona part de l'edificació està coberta pel propi enderroc.

A la zona de l'antiga parròquia de Bertí, entre els segles XVII i XVIII consta l'edificació alguns masos. Segons el llibre del Compliment pasqual de l'any 1882 apareix el mas de Can Saloma, encara habitat.