Can Rumbeia Sant Quirze Safaja

Serrat de les escorces. Nord-est del nucli de Bertí

XVII-XVIII
Enderrocat i cobert de vegetació
Núria Cabañas

Can Rumbeia és una masia situada enmig d'una zona de conreu de planta rectangular amb diferents habitacions interiors de planta baixa i primer pis. La façana principal, situada a migjorn, tenia un petit patí tancat per un baluard o barri. A l'alçada del primer pis, a la façana de tramuntana es conserva una antiga finestra amb llinda de pedra.

Emplaçament: C-1413b direcció Centelles fins el Coll de Can Tacó. Girar a la dreta. Passat Cal Miqueló la tercera bifurcació a l'esquerre i els dos trencant a l'esquerre fins a Can Rumbeia

A la zona de l'antiga parròquia de Bertí, entre els segles XVII i XVIII consta l'edificació alguns masos. Segons el llibre del Compliment pasqual de l'any 1882 apareix el mas de Can Rumbeia. Hi ha referències de l'any 1804 quan apareix citada en una llibreta de rebuts de la parròquia de Bertí. També hi ah constància que l'any 1916 encara estava habitada ja que hi ha una defunció registrada i relacionada amb l'habitatge.

PLADEVALL, A. (2018): Sant Quirze Safaja. Un poble de frontera. Editat per Ajuntament de Sant Quirze Safaja. ROMA, F (2013): Patrimoni existencial de Sant Quirze Safaja. Patrimoni existencial, 6. Publicat per BUBOK PUBLISHING, S.L. Madrid.