Can Rellamat Sant Quirze Safaja

Esquerre del camí de Grau Mercader. Sud de Bertí
De Bertí, el primer i el segon a la dreta i seguir fins Cal Mestret. Zona boscosa a l'esquerre.

XVII-XVIII
Enderrocat
Núria Cabañas

Can Rellamat és un mas situat dins l'antiga parròquia de Bertí. Es tracta d'un edifici de planta rectangular format per dos cossos annexos de planta baixa i pis. Tot i no conservar la coberta, aquesta seria a dues vessants amb el carener paral·lel a la façana principal amb una cornisa de lloses planes. L'accés estava situat a la façana de migjorn. A la façana de llevant és conserva la zona de la pica de pedra amb una biga de fusta a la part superior. El parament dels murs és de pedra de filades irregulars i argamassa i l'interior estava arrebossat i pintat de blanc.

Altres noms: Casa de la Moneda

A la zona de l'antiga parròquia de Bertí, entre els segles XVII i XVIII consta l'edificació alguns masos. Segons el llibre del Compliment pasqual de l'any 1882 apareix el amb Cal Rellamat