Font de Fondracs Sant Quirze Safaja

Sot de Fondracs
Des de l'Ullar seguir el camí de llevant i un cop es bifurca endinsar-se a la zona boscosa.

Brolla aigua però està ple de vegetació
Núria Cabañas

La font de Fondracs es troba situada a l'est del mas de l'Ullar, en una zona boscosa. Es tracta d'una font de clot coberta per una estructura de pedra seca amb una boca amb llinda de pedra. L'interior està cobert amb lloses planes. A l'interior encara s'hi acumula l'aigua. Al costat dret hi ha una petita bassa excavada al sediment amb restes del recobriment de les parets de pedra. Davant hi ha una petita esplanada delimitada per un mur de pedra. Sota la font s'hi documenten dues terrasses que corresponen a la zona dels antics horts regats per aquesta font. Aquests horts es troben delimitats per murs de pedra seca i el que es troba situat just sota la font, construït en el propi mur hi ha construïda una estructura similar a la de la font que recollia l'aigua de la bassa i regava els horts per inundació. Al costat d'aquesta estructura es localitza una escala de marge.