Can Villà
Vilassar de Dalt

Carrer del Carme amb Francesc Codina

es desconeix l'abast real del jaciment
    Llei del Patrimoni Cultural catala 9/1993
    Si (1244 CC.AA)
    Jordi Montlló Bolart

Can Villà se situa a la dreta de la riera de Salvet, a uns 135 metres d'alçada, amb el castell de Vilassar al nord-est.
    Els membres del Museu de Vilassar de Dalt van informar a Marta Prevosti (1981) que en fer unes obres de reforma de la masia, s'hi va trobar al celler 5 tambors i 4 parts altes amb l'àbac o bases de columnes de granit dòriques. Les bases consten de dues motllures rodones i l'àbac, de forma quadrada, en una peça.
    La seva adscripció cronològica resulta difícil; poden ser romanes o posteriors, però sense cap altre indici resulta complicat. En tot cas són anteriors al segle XVI, que és quan es van reutilitzar per aguantar el sostre del celler.

Notícies facilitades pels membres del Museu de Vilassar de Dalt.

MONTLLÓ, Jordi (2008) Inventari del patrimoni arqueològic del Parc de la serralada litoral, Fitxa núm. 190.
    OLESTI i VILA, Oriol (1995): El territori del Maresme en època republicana (s. III - I aC.). Estudi d'arqueomorfologia i història. Premi Iluro 1994. Caixa d'Estalvis Laietana. Mataró.
    PREVOSTI, Marta (1981). Cronologia i poblament a l'àrea rural d'Iluro. Caixa d'Estalvis Laietana. Mataró, pàgs. 140 i 141.