Forn de La Cisa
Vilassar de Dalt

II aC-XXdC
    en aquesta zona del jaciment no es coneixen troballes
    Llei del Patrimoni Cultural catala 9/1993
    Si (1164 CC.AA)
    Jordi Montlló Bolart

En aquest jaciment, ubicat bàsicament a Premià de Dalt, es va documentar un forn d'època moderna, que conserva la graella i la cambra de cocció. La seva funció fou la de coure empelts de taronger pels camps del seu voltant, vinculats a l'explotació del Mas Cisa.
    A partir d'intervencions més recents, també es van poder documentar altres elements de producció agrària: trulls d'oli, dipòsits, canalitzacions d'aigua i també ceràmica rodada d'època ibèrica i romana; fet que no ha d'estranyar donada la proximitat amb un bon nombre de jaciments o zones de troballa superficial de material arqueològic.

El forn i la part principal del jaciment es troben en terme municipal de Premià de Dalt, però el polígon marcat en la Carta arqueològica de la Generalitat en la part est agafa una part del terme municipal de Vilassar de Dalt. Per tant cal tenir-ho en compte en canvis futurs de planejament urbanístic.

Les diferents intervencions que s'han realitzat afecten bàsicament al terme municipal de Premià de Dalt.
    L'any 1994 es van realitzar unes prospeccions al voltant de l'ermita de La Cisa, amb motiu de la preparació del mil·lenari.
    L'any 2003, amb motiu de les obres de desenvolupament del Pla parcial urbanístic de Premià de Dalt i Vilassar de Dalt, es van realitzar una intervenció preventiva a càrrec de Noemi Nebot de l'empresa ATICS

AA.VV (1999). La Cisa mil anys d'història. Comissió pro mil·lenni de La Cisa. Premià de Dalt.
    CAZORLA, F.; COLL, R.; JÁRREGA, R.; (1997). "Els darrers jaciments arqueològics descoberts a Premià. Una aportació a l'inventari arqueològic de Premià de Dalt i Premià de Mar (El Maresme); dins XIII Sessió d'Estudis mataronins. Museu Arxiu de Santa Maria. Mataró.
    COLL, Ramon (2004) Història arqueològica de Premià. Editorial Clavell, Premià de Mar.
    RIBAS, Marià (1952). El poblament d'Ilduro. Institut d'Estudis Catalans, Barcelona, pp. 15 i 22.