Can Ventura
Montgat

  Maresme
  Camí Ral, 191
  Emplaçament
  Davant de la carretera N-II, tocant al terme de Masnou

  Coordenades:

  41.47267
  2.29536
  441164
  4591470
  Número de fitxa
  08126-15
  Patrimoni immoble
  Tipologia
  Conjunt arquitectònic
  Contemporani
  Historicista
  Segle
  XX
  Estat de conservació
  Bo
  Protecció
  Inexistent
  Número inventari Generalitat i altres inventaris
  IPA 8745
  Accés
  Fàcil
  Residencial
  Titularitat
  Privada
  1217101DF4911E0001SE
  Autoria de la fitxa
  Marta Lloret Blackburn

  Gran casal de planta irregular al voltant del qual s'hi distribueixen diversos edificis que havien tingut una finalitat productiva. Es tracta d'un volum constituït per diversos cossos, de tres i quatre nivells d'alçat. Els cossos de més alçada es troben acabats amb merlets, que emfatitzen el caràcter de fortificació amb què va ser construït. El cos principal destaca en alçada respecte la resta amb una gran fornícula amb una escultura i una xemeneia antropomorfa al capdamunt. En aquest cos també hi trobem diverses garites, una finestra barrada emulant l'escut de Catalunya, i un gran vitrall frontal amb l'escut de la família Ventura. Les façanes es troben ricament ornamentades amb barbacanes, motllures, merlets amb forma d'ocells de paper, etc; entre les que s'intercalen obertures d'arc de mig punt. L'acabat exterior del conjunt és l'obra vista.

  La finca pertanyia a la família Ventura, que fa ver construir la casa durant la primera meitat del segle XX seguint un estil esclèctic i dotant-la d'una destacada monumentalitat. Durant la segona meitat del segle XX es van construir al seu voltant els edificis annexes on fabricaven tendals.

  CATALUNYA. GENERALITAT. DEPARTAMENT DE CULTURA. IPA: Inventari del Patrimoni Cultural Immoble de Catalunya. Montgat (Maresme). 2007.