Can Tonijoan
Corbera de Llobregat

Carretera BV 2421, al costat del barri de l'Amunt (a l'altra banda de la carretera)
    Entre la carretera de Sant Ponç i el torrent de Can Planes, abans del barri de l'Amunt

BCIL (14/01/87); Catàleg Municipal, 2005, núm. 33
    Agustí G. Larios, Helena Garcia Navarro

Masia de planta rectangular, quasi quadrada a la planta baixa, amb diverses construccions auxiliars que conformen una era o pati davant la façana principal, el qual es tanca amb un portal. El cos principal, obrat en pedra i referit en calç, és de planta baixa i dos pisos, cobert a dues aigües, mentre que les edificacions annexes són de planta baixa i estan cobertes a una o dues aigües. La disposició de la façana és simètrica; els balcons i les reixes de les finestres dels baixos són de tendència modernista i estan datats en el primer quart del segle XX. També disposa d'un rellotge solar a la façana principal, el qual és datat en el segle XVIII. A la part posterior es poden veure clarament diferents fases de construcció que, a diferència de la façana principal, no han buscat unificar l'estètica.

El testimoni més antic de l'existència de la masia ve donat pel rellotge solar de la seva façana, datat al segle XVIII. A la segona meitat del segle XIX, l'antiga masia va ser modificada, de manera que les finestres del pis van ser transformades en balcons.

ARAGÓ I GASSIOT, Ramon M. (1984). «Fitxa del Servei de Patrimoni Arquitectònic». Barcelona: Generalitat de Catalunya CLOPAS I BATLLE, Isidre (1985). Notes històriques de Corbera de Llobregat. Corbera de Llobregat: Ajuntament de Corbera de Llobregat GARCÍA NAVARRO, Helena (1998). L'Abans. Recull gràfic de Corbera de Llobregat. El Papiol: Efadós Editorial PASQUAL SANGRÀ, Joaquim (1983), "Fitxa de l'Inventari de Patrimoni Cultural Europeu", Col·legi d'Arquitectes de Barcelona RIERA I BAGUÉ, Josep M. (1995). «Fitxa del Pla especial del catàleg de patrimoni arquitectònic i natural de Corbera de Llobregat». Corbera de Llobregat: Ajuntament de Corbera de Llobregat.