Can Tomàs Torrent Céllecs
Vilanova del Vallès

Camí de can Bosc

Edats dels Metalls
    Sense accés
    Joan Vicens i Tarré

En una zona d'antigues vinyes de les quals només queden les feixes, actualment poblades de pins i alzines, i a prop de Can Tomàs, en el vessant sud i sud-oest, es troba esporàdicament terrissa feta a mà de tradició ibèrica antiga. La majoria dels fragments apareixen rodats. No s'hi observa cap estructura.

Per accedir al jaciment cal anar per la carretera BV-5001 de Vilanova a la Roca del Vallès. A l'alçada del Km 22'50, i un cop sobrepassat el pont que travessa el torrent de Céllecs, a la dreta hi ha un camí en direcció a la urbanització Les Roquetes i al santuari de la Salut.

Documentat per J. Estrada i Garriga que també va recollir els materials. La zona prospectada l'any 1992 amb motiu de la revisió de la Carta Arqueològica, restava afectada a les cotes baixes per la urbanització, mentre que a les parts altes varen aparèixer poblades per bosc mixt. A pocs metres més a l'est es localitza el jaciment de Can Floreta, documentat com a ibèric, amb el qual podria estar relacionat.

ESTRADA GARRIGA, J, VILLARONGA, L, La Lauro monetal y el hallazgo de Cànoves (Barcelona), Barcelona, I.P.A., 1967.
    ESTRADA, J, Síntesis arqueológica de Granollers y sus alrededores, Granollers, 1955.