Can Tomàs Rajoler (Can Cabot de Pins)
Argentona

Veïnat de Pins
    Al marge superior del tram final de la Riera de Riudemeia, davant de Can Navas.

Anna Soteras i March / ACTIUM

Agrupació irregular de construccions de diverses èpoques. Les trobem situades damunt d'un turonet al marge dret de la Riera de Riudemeia, en uan esplanada que contenen uns murs de paredat que acompanyen el camí d'accés. L'edifici més antic, englobable dins la categoria I de Bonet i Garí, presenta la tipologia clàssica de tres cossos perpendiculars a façana, de planta baixa i pis i teulada a dues vessants. L'edifici principal es va construïr imitant l'estil popular d'emmarcar obertures amb pedra vista, però tant les proporcions com els detalls de ràfec i porxo posterior són típicament de finals del segle XIX

En l'era de l'edifici principal hi trobem la Font de Can Tomàs, al costat d'una pedra de molí, que marca l'entrada. També és destacable la zona de camps i jardí que envolta les edificacions. A dins de la finca hi trobem la font i el safareig.

VINYALS, Josep i PADRÓS Pep i col. "Les Fonts d'Argentona" Ajuntament d'Argentona i Conselleria d'Urbanisme de Barcelona, 1982