Bell Racó (Can Navas) Argentona

Maresme
Veïnat de Pins. Camí de la C-1415 a Can Riudemeia

Coordenades:

41.55255
2.40111
450055
4600271
08009-295
Patrimoni immoble
Edifici
Contemporani
XX
1942-46
Bo
Inexistent
Fàcil
Residencial
Privada
Ref. cad.: 014A09007
Anna Soteras i March / ACTIUM

Edifici de planta quadrada, de grans dimensions, de planta baixa i dos pisos, amb teulada a quatre vessants. D'aquest volum emergeixen dos torres situades a les cantonades de la façana principal i dues garites de defensa situades als extrems superiors de la façana posterior.
Es troba situada en una esplanada enlairada, que aguanten uns murs de contenció de pedra vista, formant arcades i porxos inferiors. Els jardins i camí d'accés també són destacables.
Destaca l'aspecte eclèctic de l'edifici, on es combinen elements de l'arquitectura popular, gòtica, renaixentista, barroca... I on es combinen diversos tipus decoratius: pedra vista, esgrafiats, frescos, estucats...on trobem pintures de Sert i Massot.

És un clar exemple de l'arquitectura de palau residencial dels anys 40 del segle XX, on trobem la més variada combinació d'estils i volumetries contundents, en un conjunt de grans dimensions.
Està construïda en el lloc de la masia original, Can Carreras, que es va substituïr per la nova construcció. Darrera Can Navas, entre altres cosntruccions, hi podem trobar una casa de pagès, Ca la Teresina.
A dins de la finca hi trobem la font dels Castanyers.

CASTILLO Ma. Josep; VILLA Cristina; "Can Navas, un racó de bellesa a Argentona", Fonts, 7. Juliol 2001, pp. 11-17
VINYALS, Josep i PADRÓS Pep i col. "Les Fonts d'Argentona" Ajuntament d'Argentona i Conselleria d'Urbanisme de Barcelona, 1982