Can Tarola
Santa Eulàlia de Ronçana

Camí de la Serra
    Entre el camí de la Serra i el camí de Can Tabaquet

Es troba en estat ruïnós.
    Marta Lloret Blackburn - Antequem S.L.

Can Tarola és una casa de pagès del segle XIX que fa anys que està abandonada, motiu pel qual avui es troba en estat ruïnós.

És un edifici de planta rectangular que s'estructura en dos crugies. Consta de planta baixa i pis i tenia la coberta a dos vessants amb el carener perpendicular a la façana. La coberta i l'estructura anterior s'han esfondrat. S'hi accedia per un portal d'arc rebaixat ceràmic orientat a garbí, entorn el qual hi ha diverses finestres d'arc pla arrebossat. A les façanes laterals i posterior no s'observen obertures. El tractament dels murs és arrebossat amb morter de calç, a la façana amb franges pintades de color rogenc a nivell de forjat, sota el carener i a les cantonades. En els trossos on el revestiment està deteriorat s'observa el parament de pedra lligada amb argamassa. Antigament havia tingut adossat un cobert a la cara de xaloc, avui desaparegut.

Al llarg del segle XIX, a peu del camí de la Serra Granada hi va proliferar la construcció de petites cases de pagès. És el cas de Can Tarola, Ca l'Alonso, Can Xaró o l'Hostal de la Serra, entre d'altres.