Can Tarola
Santa Eulàlia de Ronçana

  Vallès Oriental
  Camí de la Serra
  Emplaçament
  Entre el camí de la Serra i el camí de Can Tabaquet

  Coordenades:

  41.63995
  2.22391
  435365
  4610092
  Número de fitxa
  08248 - 193
  Patrimoni immoble
  Tipologia
  Edifici
  Contemporani
  Popular
  Segle
  XIX
  Estat de conservació
  Dolent
  Es troba en estat ruïnós.
  Protecció
  Inexistent
  Accés
  Fàcil
  Sense ús
  Titularitat
  Privada
  002110800DG31B0001FH
  Autoria de la fitxa
  Marta Lloret Blackburn - Antequem S.L.

  Can Tarola és una casa de pagès del segle XIX que fa anys que està abandonada, motiu pel qual avui es troba en estat ruïnós.

  És un edifici de planta rectangular que s'estructura en dos crugies. Consta de planta baixa i pis i tenia la coberta a dos vessants amb el carener perpendicular a la façana. La coberta i l'estructura anterior s'han esfondrat. S'hi accedia per un portal d'arc rebaixat ceràmic orientat a garbí, entorn el qual hi ha diverses finestres d'arc pla arrebossat. A les façanes laterals i posterior no s'observen obertures. El tractament dels murs és arrebossat amb morter de calç, a la façana amb franges pintades de color rogenc a nivell de forjat, sota el carener i a les cantonades. En els trossos on el revestiment està deteriorat s'observa el parament de pedra lligada amb argamassa. Antigament havia tingut adossat un cobert a la cara de xaloc, avui desaparegut.

  Al llarg del segle XIX, a peu del camí de la Serra Granada hi va proliferar la construcció de petites cases de pagès. És el cas de Can Tarola, Ca l'Alonso, Can Xaró o l'Hostal de la Serra, entre d'altres.