Can Tabaco Xic
Sant Pere de Ribes

C. Mossèn Andreu Malgà, 7

Catàleg de Patrimoni del PGOU (18/07/2001)
    Marta Lloret Blackburn - Antequem, S.L.

Casa situada a la part de tramuntana del nucli de Ribes. És un edifici aïllat de planta rectangular i tres crugies. Consta de planta baixa, pis i golfes i té la coberta a dues vessants amb el carener perpendicular a la façana. S'hi accedeix per un portal d'arc pla arrebossat, entorn el qual s'hi distribueixen diverses obertures de les mateixes característiques, la central amb sortida a un balcó de baranes forjades. Les golfes s'obren amb tres petits pòrtics d'arc de mig punt, sobre els quals encara s'hi observa la corriola. La façana lateral, paral·lela al carrer, presenta tres finestrals d'arc pla arrebossat, els superiors amb sortida a balcons de baranes forjades. Al costat s'hi ha obert un portal modern. A la façana posterior també s'ha afegit un cos modern que es correspon amb un garatge. A la part inferior del mur lateral hi ha una estructura de planta semicircular que es correspon amb el forn de coure pa. La casa queda frontalment tancada per un baluard amb una gran portalada d'arc escarser adovellat, que incorpora un relleu amb una orla inscrita: "1794 / AVE MARIA / PERE FAURA". L'acabat exterior del conjunt de la construcció és arrebossat i pintat de color blanc.

També coneguda com a Ca la Sanovia

Per les característiques constructives de la masia, hem de situar els seus orígens entorn el segle XVIII, tal i com ho testimonia la data de la portalada d'accés.