Sant Pau Xic
Sant Pere de Ribes

Camí de Sant Pau

Catàleg de Patrimoni del PGOU (18/07/2001)
    Ajuntament de Sant Pere de Ribes. Pl. de la Vila, 1
    Marta Lloret Blackburn - Antequem, S.L.

Petita capella situada a mig camí de Sant Pau. És una construcció de planta rectangular amb la coberta a dues vessants i carener perpendicular a la façana. S'hi accedeix per una porta d'arc pla arrebossat, salvant els tres graons de pedra que hi ha davant. Sobre la porta hi ha un petit òcul. A l'interior, hi ha un senzill altar fet de rajoles ceràmiques decoratives, que es complementa amb tres plafons fixats al mur amb iconografia de Sant Pau. La teulada és feta de maó pla i és plena de pedres, en motiu de la popular llegenda ribetana.

Antigament,a Ribes hi havia dues capelletes denominades Sant Pau Xic. Una d'elles es trobava a prop de la masia de Solers, mentre que l'altra, la única que ha perdurat fins als nostres dies, està al camí de Sant Pau.

PUIG, P. (1972). Regalims d'història de Sant Pere de Ribes. (inèdit)