Can Socarrat Vallirana

Baix Llobregat
Carretera N-340, km. 1233 - Casetes Julià
Damunt de les Casetes Julià, a l'altra banda de la carretera, abans de les Voltes d'en Julià
271m

Coordenades:

41.37809
1.90929
408795
4581304
08295-551
Patrimoni immoble
Edifici
Modern
Contemporani
Popular
XVIII-XIX
Dolent
Amenaça ruïna. Conserva la façana principal dempeus.
Inexistent
Fàcil
Sense ús
Pública
Ajuntament de Vallirana
Adriana Geladó Prat

Masia aïllada formada per dos cossos adossats i envoltada d'horts que encara es conreen. L'edifici principal, de planta rectangular, està molt enrunat. La coberta està completament enderrocada, tot i que era de teula àrab de dues vessants. Es conserva el ràfec de teula original. La façana principal, orientada a la carretera, es manté dempeus. Presenta quatre portals d'accés a l'interior: el central completament destrossat, el de l'extrem nord d'arc rebaixat adovellat, i la resta rectangulars i bastits amb maons. Al pis hi ha finestres rectangulars amb els ampits motllurats. Tota la part interna de l'edifici està completament enderrocada i ha perdut els forjats del pis superior. L'altre volum, adossat en perpendicular a la façana nord-oest, està distribuït en dues plantes i amb teulada d'un sol vessant. Estava destinat al bestiar. La construcció presenta els paraments arrebossats i emblanquinats.

La masia de can Socarrat forma part de la finca de la masia de can Julià. Amb l'aprovació i implementació dels plans parcials urbanístics endegats per l'ajuntament als anys 70 del segle XX, els terrenys i les masies de can Julià i can Socarrat foren cedides al consistori.

AMICS DE VALLIRANA (2007). La Vallirana del segle XX. Imatges i Memòria. Vallirana: Centre d'Estudis Comarcals del Baix Llobregat, p. 51. ASSOCIACIÓ D'AMICS DE VALLIRANA (2014). "Masia de can Julià". Viure Vallirana, revista d'informació municipal nº 51, p. 14. RICH LLORENS, Judit (2015). Inventari del Patrimoni Cultural de Vallirana. Treball de pràctiques UAB / Ajuntament de Vallirana.