Can Socarrat Vallirana

  Baix Llobregat
  Carretera N-340, km. 1233 - Casetes Julià
  Damunt de les Casetes Julià, a l'altra banda de la carretera, abans de les Voltes d'en Julià
  271m

  Coordenades:

  41.37809
  1.90929
  408795
  4581304
  08295-551
  Patrimoni immoble
  Edifici
  Modern
  Contemporani
  Popular
  XVIII-XIX
  Dolent
  Amenaça ruïna. Conserva la façana principal dempeus.
  Inexistent
  Fàcil
  Sense ús
  Pública
  Ajuntament de Vallirana
  Adriana Geladó Prat

  Masia aïllada formada per dos cossos adossats i envoltada d'horts que encara es conreen. L'edifici principal, de planta rectangular, està molt enrunat. La coberta està completament enderrocada, tot i que era de teula àrab de dues vessants. Es conserva el ràfec de teula original. La façana principal, orientada a la carretera, es manté dempeus. Presenta quatre portals d'accés a l'interior: el central completament destrossat, el de l'extrem nord d'arc rebaixat adovellat, i la resta rectangulars i bastits amb maons. Al pis hi ha finestres rectangulars amb els ampits motllurats. Tota la part interna de l'edifici està completament enderrocada i ha perdut els forjats del pis superior. L'altre volum, adossat en perpendicular a la façana nord-oest, està distribuït en dues plantes i amb teulada d'un sol vessant. Estava destinat al bestiar. La construcció presenta els paraments arrebossats i emblanquinats.

  La masia de can Socarrat forma part de la finca de la masia de can Julià. Amb l'aprovació i implementació dels plans parcials urbanístics endegats per l'ajuntament als anys 70 del segle XX, els terrenys i les masies de can Julià i can Socarrat foren cedides al consistori.

  AMICS DE VALLIRANA (2007). La Vallirana del segle XX. Imatges i Memòria. Vallirana: Centre d'Estudis Comarcals del Baix Llobregat, p. 51. ASSOCIACIÓ D'AMICS DE VALLIRANA (2014). "Masia de can Julià". Viure Vallirana, revista d'informació municipal nº 51, p. 14. RICH LLORENS, Judit (2015). Inventari del Patrimoni Cultural de Vallirana. Treball de pràctiques UAB / Ajuntament de Vallirana.