Can Sila
Gurb

Parròquia de Sant Andreu de Gurb
    A 50 metres de la carretera BV-4601, punt quilomètric 4'400

Normes subsidiàries de planejament de Gurb, 2002.
    Jordi Compte

Can Sila es troba situada al nord-est del Saits i uns metres a l'est de la carretera BV-4601, als peus d'un revolt de l'antiga carretera, i a uns 50 metres del traçat modern.
    Es tracta d'una casa, antigament coneguda com l'Hostal del Gorguet, formada per un volum de planta baixa i primer pis. Està bastida amb murs de maçoneria de pedra i tàpia completament arrebossats i pintats i les obertures, emmarcades amb obra, es troben també arrebossades i pintades amb un esgrafiat que imita carreus de pedra, element que també es repeteix a les cantonades. La teulada és de doble vessant amb aigües a les façanes principal i posterior.
    La façana principal, orientada al sud-oest conté dos portals d'arc rebaixat i una finestra a nivell de planta baixa, i tres obertures al primer pis, un balcó al centre i una finestra balconera a cada costat. A l'esquerra hi ha adossada una estructura bastida amb murs d'obra arrebossats i teulada d'una vessant.
    La façana sud-est conté tres finestres, una a la planta baixa, una altra al primer pis i la tercera, de menors dimensions, just sota teulada.
    La façana nord-est conté únicament dues finestres a nivell de primer pis. A la dreta hi ha adossada una estructura amb una finestra emmarcada amb maó i llinda de fusta.
    La façana nord-oest es troba dominada per l'estructura adossada, en aquesta façana amb els murs d'obra sense arrebossar. Per sobre l'estructura, a nivell de primer pis del volum principal hi ha una finestra amb llinda de fusta.
    Uns metres al nord de l'edifici hi ha una estructura de dos nivells, bastida amb murs de maçoneria de pedra amb molt morter a la base i d'obra vista a la resta, i coronada amb teulada de doble vessant.