Can Santpere
Santa Eulàlia de Ronçana

C. de la Fonteta
    Barri de Can Sabater

Part de la coberta es troba en mal estat.
    Marta Lloret Blackburn - Antequem S.L.

Can Santpere és una casa construïda a principi del segle XX segons la tipologia popular predominant a la zona del Rieral, caracteritzada pels murs de paredat i les obertures ceràmiques.

És un edifici de planta rectangular que s'estructura en tres crugies. Consta de planta baixa, pis i golfes i té la coberta a dos vessants amb el carener paral·lel a la façana. Les obertures es troben distribuïdes per les façanes de forma aleatòria i són totes d'arc pla ceràmic, excepte un gran portal d'arc escarser ceràmic i les finestres de les golfes triforades. Al trobar-se dividida en més d'una vivenda, s'ha adossat una escala exterior a la façana que permet accedir directament pel pis superior. El tractament dels murs és de paredat comú vist, amb els nivells de forjats marcats amb franges ceràmiques. Al costat de migdia de la casa hi ha adossats diversos cossos d'escassa qualitat constructiva.

El nom de Sant Pere ja el trobem documentat a la zona des de finals del segle XVI, quan s'esmenta Can Sant Petra. Tanmateix, la casa actual no va construir-se fins a principi del segle XX.

CLARET, J. (1994). "Cases que tenen història: Can Corder", Anuari Local, núm. 32. Santa Eulàlia de Ronçana: Ajuntament de Santa Eulàlia de Ronçana.