Can Santpare
Sant Feliu de Codines

C. Alt de la Sagrera, 6 - C. de Llevant, 6

XVI-XX
    Normes Subsidiàries de Planejament de Sant Feliu de Codines, aprovades el 1987.
    Marta Lloret Blackburn-Antequem, S.L.

Casa entre mitgeres amb coberta a dues aigües, carener paral·lel a la façana i ràfec amb maó i teula. Consta de planta baixa i un pis a la seva façana principal, i planta baixa i dos pisos a la façana posterior.

La façana principal és de pedra arrebossada sense pintar. A la planta baixa s'obre el porta d'accés en forma d'arc de mig punt adovellat que a la seva part central conserva un medalló o rodet, relacionat amb la professió de mestres de molí dels seus propietaris, els Umberts. A la primera planta, sobre el portal, hi ha una finestra emmarcada de carreus de pedra rematat en un arc conopial lobulat amb capitells decorats. Aquesta façana conserva també un petit rellotge de sol ceràmic.

Segons els estudiosos del Museu, el motiu de la porta és un rodet, en referència a l'ofici de mestres de molins dels Umbert.