Can Mestres
Sant Feliu de Codines

C. Sagrera, 5

XVI-XX
    Normes Subsidiàries de Planejament de Sant Feliu de Codines, aprovades el 1987.
    Marta Lloret Blackburn-Antequem, S.L.

Casa entre mitgeres de planta irregular, seguint la alineació del carrer. Consta de planta baixa, primera planta i golfes. Mostra una coberta dues aigües de teula àrab i carener paral·lel a la façana del carrer. És notable el detall del ràfec format per biguetes sobresortint i tauler de fusta. Tota la casa està revestida i pintada de color ocre.

A la planta baixa té dos accessos en forma d'arcs de mig punt adovellats, un de maó i un altre de pedra ben tallada. En aquesta planta trobem una gran finestra que podria haver estat originàriament un portal, d'arc rebaixat i emmarcat de pedra. També en aquesta planta, però a l'altre banda, es troba una petita finestra quadrangular emmarcada de pedra codina i tancada amb una reixa de ferro.

A la primera planta destaquen tres finestres decorades. La que s'ubica sobre el portal de pedra està emmotllurada i decorada amb formes vegetals i formes humanes. La finestra sobre el portal de dovelles de maó és lobulada i també està decorada amb figures humanes a les mènsules. Finalment, la finestra sobre l'altre obertura de la planta baixa és lobulada i amb decoració de figures al lòbul de la llinda.

Originalment la casa rebia el nom de can Sunyer, degut al nom de la important família propietària.

L’any 1923 la casa fou adquirida pel pintor Fèlix Mestres Borrell. A part d’ús residencial havia estat també taverna i casa de menjars.