Can Sans Sant Quirze Safaja

Carretera de Centelles. Nord-est del nucli de Sant Quirze Safaja

Núria Cabañas

Can Sans es troba situada a tocar de la carretera C-1413b direcció Centelles. És una antiga masia de planta rectangular i coberta a dues vessants amb el carener perpendicular a la façana principal, orientada a migjorn. Consta de planta baixa, primer pis i golfes. Al frontis s'obra un gran portal adovellat d'arc de mig punt i diverses finestres d'arc pla, algunes d'elles decorades amb un arc conopial. El portal dona accés a un distribuïdor amb les escales que donen accés al primer pis i golfes, a la cuina per la banda dreta i als antics estables per l'esquerre. Conserva part de l'embigat i alguna de les llindes interiors de pedra decorada amb arcs conopials.

El mas de Can Sans fou construït per la família Sants de Castellcir juntament amb Serratacó, Serracarbassa.

GARCIA-PEY, E. (2007): Recull onomàstic de Sant Quirze Safaja. Institut cartogràfic de Catalunya. Barcelona