Can Perereda Sant Quirze Safaja

Carretera de Barcelona, 8. Nucli de Sant Quirze Safaja

Núria Cabañas

Can Perereda és una casa situada al nucli urbà de Sant Quirze d'època contemporània. Correspon a un edifici de planta rectangular amb el carener perpendicular a la façana principal, orientada a migjorn. Consta de planta baixa, primer pis i golfes. El frontis s'hi obre el portal de llinda de pedra amb l'any 1834 inscrit i dues finestres. A la banda dreta de l'entrada hi ah les escales que donen accés al primer pis. A l'alçada del primer pis es conserven tres finestres col·locades simètricament amb la planta baixa i dues més a nivell de golfes. L'any 1948 es va adossar el cos situat a l'extrem de llevant, espai on hi havia l'antic forn de pa de Sant Quirze.

El nom de Can Perereda prové del paleta que la va realitzar l'any 1834, que es deia Isidre Parareda. La casa va passar a un cosí de Josep Sans, els descendents dels quals encara la resideixen.

GARCIA-PEY, E. (2007): Recull onomàstic de Sant Quirze Safaja. Institut cartogràfic de Catalunya. Barcelona