Can Roca - cal Borrec
Granera

Carrer Nou - Barri de Baix
    A l'extrem sud-est del barri de Baix, adossat a la façana de tramuntana de cal Canyelles

Adriana Geladó Prat

Edifici cantoner amb jardí lateral, adossat a la façana de tramuntana de cal Canyelles. Està format per tres cossos adossats que li confereixen una planta rectangular. El volum principal presenta una coberta de teula àrab de dues vessants, amb el carener paral·lel a la façana principal i està distribuït en planta baixa i pis. Adossats a la façana de tramuntana hi ha els altres dos volums. El davanter està organitzat en un únic nivell i cobert amb una terrassa al pis delimitada amb barana de ferro. Unes escales exteriors donen accés a aquesta terrassa des del carrer. El posterior, en canvi, presenta una teulada d'un sol vessant disposada a diferent nivell i consta de planta baixa i pis. La façana principal, orientada a llevant, compta amb obertures rectangulars amb els emmarcaments arrebossats amb el mateix revestiment que cobreix els paraments. Tant el portal com les dues finestres de la planta baixa estan decorats amb guardapols superior motllurat i ornamentat amb una sanefa floral a la part superior. Al pis, en canvi, hi ha tres petites finestres amb els ampits enrajolats i sostinguts damunt una motllura rectilínia que marca la divisòria entre les dues plantes. Damunt l'obertura central hi ha un relleu coronat encastat al parament amb les inicials "VR". La construcció presenta els paraments arrebossats i pintats, amb un gran sòcol de pedra aplacada tant a la façana principal com a la de tramuntana. Adossat a la façana de ponent hi ha un altre petit volum auxiliar de planta rectangular.

La construcció apareix mencionada en un llistat de l'any 1880 amb els noms de les cases del carrer Vic, els números de carrer i els seus propietaris. "Cal Burrech" tenia el número 16 i estava situada a la vorera dreta del carrer, es trobava habitada i era propietat de "Sebastian Comellas".

GARCIA-PEY, Enric (2004). Granera. Recull toponomàstic. Barcelona: Generalitat de Catalunya, Institut Cartogràfic de Catalunya, p. 28, 71. "LListat del districte municipal de Granera. 1 de gener de 1880". Fons documental de l'Arxiu Municipal de Granera.