Cal Modesto
Granera

Carretera de Castellterçol, 2 - Barri de Baix
    A l'extrem de ponent del barri, al km. 9,2 de la carretera BV-1245, a la vorera nord

Adriana Geladó Prat

Edifici aïllat i reformat amb pati lateral, i la façana principal orientada a la carretera. Està format per tres cossos adossats que li confereixen una planta rectangular. El volum principal presenta una coberta de teula àrab de dues vessants, amb el carener paral·lel a la façana principal. Adossats a la façana de tramuntana hi ha els altres dos volums, de diferents dimensions i coberts amb teulades d'un sol vessant. L'edifici està organitzat en una sola planta. Totes les obertures són rectangulars i amb els emmarcaments arrebossats amb el mateix revestiment que cobreix els paraments. Les finestres compten amb reixes de ferro treballades i pintades de color negre. La construcció té els paraments arrebossats i pintats. La façana principal compta amb un sòcol de pedra i dos graons rectangulars bastits en pedra, que donen accés al portal. El primer graó està gravat amb l'any 1965. Davant d'aquesta façana hi ha un paviment enllosat regularitzat fins a la carretera.

Adossat a la façana principal hi ha un banc de pedra simple i una peça escultòrica de pedra amb la representació d'un individu. Als laterals d'aquesta peça hi ha gravats l'any 1984, el nom del municipi i el de Catalunya.

Tot i que en l'actualitat es tracta d'un habitatge particular, l'edifici havia estat la seu del cafè o bar del poble.

GARCIA-PEY, Enric (2004). Granera. Recull toponomàstic. Barcelona: Generalitat de Catalunya, Institut Cartogràfic de Catalunya, p. 28. Informació oral: Pere Genescà [Entrevista: 08-04-2019].