Can Regàs
Campins

Camí de Fogars, 10

BPU. Catàleg de Béns a Protegir. POUM de Campins (DOGC 25/09/2015).
    Marta Lloret Blackburn

Masia de planta rectangular i dues crugies. Consta de planta baixa i pis i té la coberta a dues vessants amb el carener perpendicular a la façana. S'hi accedeix per un portal d'arc pla arrebossat, al voltant del qual es distribueixen aleatòriament les finestres també d'arc pla arrebossat. A les façanes laterals s'hi va adossar un cos de mateixa alçada i coberta que el principal. La resta de façanes presenta poques obertures, la majoria de factura moderna. L'acabat exterior és arrebossat i pintat de color blanc a la façana i de pedra vista la resta. Davant la casa hi ha l'antiga era encaironada.

La casa apareix documentada per primer cop l'any 1740, quan l'habitava la família Illa. A mitjans del segle XIX la Rosa Illa Regàs la cedeix al seu fill Joan Bonamusa. En moriri sense descendència, van deixar la casa als Catarineu, que n'eren els masovers. Des d'aleshores, pertany a aquesta família.

LÓPEZ, J. (2000). Campins: indrets, masos i records. Campins: Servei de Guies del Montseny.