Can Queló
Gurb

A 200 metres per pista asfaltada de la carretera BV-4601, punt quilomètric 3'400

Normes subsidiàries de planejament de Gurb, 2002.
    Sí, IPA
    Jordi Compte

Can Queló es troba situada en un pla lleugerament elevat entre camps de conreu al nord de la carretera BV-4601, a l'oest de la Casanova dels Saits.
    Es tracta d'una masia de mitjanes dimensions formada per un volum principal de planta baixa, primer pis i golfes, amb un volum adossat al nord. Està bastida amb murs de maçoneria de pedra a la base i de tàpia amb pedres intercalades distribuïdes regularment a la resta. Les cantonades estan delimitades amb pedra treballada i la teulada és de doble vessant amb aigües a les façanes laterals.
    La façana principal, orientada al sud, conté a nivell de planta baixa un portal emmarcat amb pedra treballada i dues finestres emmarcades amb maó i llinda de fusta. Al nivell de primer pis hi ha tres finestres i a les golfes una més, totes emmarcades amb maó i llinda de fusta. A la dreta hi ha una estructura adossada amb cantonades d'obra i murs arrebossats.
    La façana est es troba dominada per l'estructura adossada. Per sobre, en la façana del volum principal, no hi ha obertures.
    La façana nord es troba dominada completament per un volum adossat, amb murs arrebossats i cantonades d'obra vista, una de les quals integrada al mur. A la planta baixa hi ha una porta d'arc de mig punt emmarcada amb maó i una finestra amb llinda de maó; i al primer pis tres finestres, dues de les quals emmarcades amb maó.
    La façana oest conté una estructura d'obra vista i planta quadrada adossada a l'extrem dret. Pròpiament a la façana i a nivell de planta baixa hi ha una porta i dues finestres emmarcats amb maó i llinda de fusta, i una finestra al primer pis.
    Uns metres davant la façana principal hi ha un cobert amb murs arrebossats.