Can Pla Xic Gurb

  Osona
  Parròquia de Sant Andreu de Gurb
  A 1400 metres per pista asfaltada i camí rural de la carretera BV-4601, punt quilomètric 2'600

  Coordenades:

  41.95066
  2.22616
  435863
  4644588
  08100-80
  Patrimoni immoble
  Edifici
  Contemporani
  XIX
  Dolent
  La meitat nord de l'edifici es troba aterrada.
  Legal
  Normes subsidiàries de planejament de Gurb, 2002.
  Fàcil
  Sense ús
  Privada
  Ref.Cad: 08099A01800071
  Jordi Compte

  Can Pla Xic es troba situada en un pla lleugerament elevat entre camps de conreu al sud-oest del Jovell i als sud-est de l'església de Sant Andreu de Gurb
  Es tracta d'una masia de mitjanes dimensions formada per un volum principal de planta baixa i primer pis bastit amb murs arrebossats, de maçoneria de pedra a la base i de tàpia a la resta, amb algunes reformes amb obra. La teulada és de doble vessant amb aigües a les façanes laterals.
  La façana principal, orientada al sud, conté a nivell de planta baixa un portal i dues finestres emmarcats amb maó i llinda de fusta. Al primer pis hi ha dues finestres emmarcades amb maó i llinda de fusta i una eixida a l'extrem dret amb pilar cantoner d'obra vista. A la dreta de la façana hi ha adossada una estructura bastida amb murs d'obra vista i teulada d'una vessant.
  La façana est està dominada a nivell de planta baixa per l'estructura adossada que té continuïtat en una altra estructura uns metres al nord, bastida parcialment amb murs de maçoneria de pedra. Pròpiament a la façana i a nivell de primer pis hi ha una finestra emmarcada amb maó i llinda de fusta.
  La façana nord es troba completament aterrada deixant a la vista l'interior de l'edifici, enrunat.
  La façana oest conté únicament dues finestres emmarcades amb maó i llinda de fusta, una a cada nivell.