Can Pla Xic
Gurb

A 1400 metres per pista asfaltada i camí rural de la carretera BV-4601, punt quilomètric 2'600

La meitat nord de l'edifici es troba aterrada.
    Normes subsidiàries de planejament de Gurb, 2002.
    Jordi Compte

Can Pla Xic es troba situada en un pla lleugerament elevat entre camps de conreu al sud-oest del Jovell i als sud-est de l'església de Sant Andreu de Gurb
    Es tracta d'una masia de mitjanes dimensions formada per un volum principal de planta baixa i primer pis bastit amb murs arrebossats, de maçoneria de pedra a la base i de tàpia a la resta, amb algunes reformes amb obra. La teulada és de doble vessant amb aigües a les façanes laterals.
    La façana principal, orientada al sud, conté a nivell de planta baixa un portal i dues finestres emmarcats amb maó i llinda de fusta. Al primer pis hi ha dues finestres emmarcades amb maó i llinda de fusta i una eixida a l'extrem dret amb pilar cantoner d'obra vista. A la dreta de la façana hi ha adossada una estructura bastida amb murs d'obra vista i teulada d'una vessant.
    La façana est està dominada a nivell de planta baixa per l'estructura adossada que té continuïtat en una altra estructura uns metres al nord, bastida parcialment amb murs de maçoneria de pedra. Pròpiament a la façana i a nivell de primer pis hi ha una finestra emmarcada amb maó i llinda de fusta.
    La façana nord es troba completament aterrada deixant a la vista l'interior de l'edifici, enrunat.
    La façana oest conté únicament dues finestres emmarcades amb maó i llinda de fusta, una a cada nivell.