Can Pey
Vilassar de Dalt

Carrer Font de la Teula, 1

Pla Especial Patrimoni Arquitectònic i Ambiental de Vilassar de Dalt
    Jordi Montlló Bolart

Casa ubicada en la confluència dels carrers de la Font de la Teula i Àngel Guimerà. És de planta trapezoïdal i consta de planta baixa i dos pisos, el segon fet molt posteriorment i alineat amb la façana del carrer Àngel Guimerà. La resta de l'edifici té terrat pla.
    La part baixa està destinada a comerç, que ha anat variant amb el temps i la resta és residencial. El portal d'entrada a la botiga és d'arc escarser i s'ubica a la façana més estreta, on també hi ha la capella.
    El parament és arrebossat i pintat de groc i blau amb un sòcol de plaques.

Can Pey s'ubica en una cruïlla estratègica en un moment de creixement urbanístic, està a la confluència del carrer de la Font de la Teula i el carrer Àngel Guimerà, que connectava castell i església. A més a més, es troba davant mateix de la zona de mercadal.

SAMON i FORGAS, Josep (1999). Itineraris: Per la sagrera de Vilassar; dins Ipsa Arca, núm. 2, setembre de 1999. Museu Arxiu Municipal de Vilassar de Dalt, pàgs. 36 a 47.