Can Periquet
Palau-solità i Plegamans

I aC-II dC
    El seu estat de conservació és indeterminat, tot i que és probable que sigui dolent.
    Catàleg de béns a protegir POUM (2015), nº 8.20. APA.
    Sí, CC.AA.: 13963.
    Virgínia Cepero González

Segons Josep Estrada i Leandre Villaronga, en els terrenys de can Periquet es van trobar restes romanes d'època imperial, possiblement corresponents a una vil·la. La referència d'Estrada i Villaronga a aquest jaciment consta a una notícia de Vicenç Renom Costa "notes arqueològiques inèdites del Vallès Central".

ESTRADA, J. (1969) Vías y poblamientos romanos en el territorio del Área Metropolitana de Barcelona. Barcelona: Comisión de Urbanismo.
    ESTRADA, J.; VILLARONGA, L. (1967) "La Lauro monetal y el hallazgo de Cànoves". Separata de la Revista Ampurias, vol. XXVIII. Barcelona: IPA.