Can Pereres Nou
Campins

Ctra. De Santa Fe, 22

BPU. Catàleg de Béns a Protegir. POUM de Campins (DOGC 25/09/2015).
    Marta Lloret Blackburn

Masia de planta rectangular i tres crugies. Consta de planta baixa, pis i golfes i té la coberta a dues vessants amb el carener perpendicular a la façana. El portal d'accés es troba descentrat en el frontis i és d'arc de mig punt, que s'ha emmarcat modernament amb pedres imitant dovelles. Al pis hi ha diverses finestres d'arc pla, algunes són originals de pedra carejada, mentre que d'altres són afegides posteriorment. En un extrem de la façana s'hi ha afegit un porxo. La façana de sol ixent presenta tres finestres d'arc pla, dues arrebossades i l'altra amb llinda de pedra. A la façana posterior hi ha adossat un cos que queda parcialment ocult per la vegetació. L'acabat exterior és arrebossat amb pedres vistes intercalades a la façana principal i de restes d'arrebossat a la resta.

La masia va ser construïda pels volts del segle XVIII, propera a l'antic mas Pareres. Des dels seus orígens, es troba inclosa dins la parròquia de Fogars. Va ser restaurada durant la segona meitat del segle XX.

Inventari del Patrimoni Cultural Immoble de Catalunya. Patrimoni Arquitectònic. Campins (Vallès Oriental). Departament de Cultura i Mitjans de Comunicació. Generalitat de Catalunya.
    LÓPEZ, J. (2000). Campins: indrets, masos i records. Campins: Servei de Guies del Montseny.