Can Pau Vicens
Montornès del Vallès

Carrer de l'Estrella, 33. 08170 - Montornès del Vallès

Historicista
    Diversos
    KuanUm - Juana María Huélamo Gabaldón./ Ajuntament de Montornès del Vallès

Edifici entre mitgeres de planta baixa i pis. La façana és plana, i està arrebossada i decorada amb falsos carreus. A les cantonades hi ha carreus bossellats que fan de marc a tot el conjunt compositiu a partir de la primera planta. La verticalitat del conjunt ve determinada per la porta principal, emmarcada, a sobre de la qual s'alcen dos buits, també emmarcats i amb guardapols que donen accés a una balconada. Al damunt hi ha sengles finestretes horitzontals. La barana és de ferro forjat decorada amb elements geomètrics i vegetals, bàsicament reganyols. Aquesta balconada recolza la volada a sobre de quatre mènsules decorades amb motius clàssics, que es repeteixen de manera més estilitzada i en número de set permòdols al coronament de la façana. La cornisa està rematada per una barana d'obra de fàbrica de disset brèndoles, decorades amb motius geomètrics, i tres plaques de gres disposades en forma vertical, dues als extrems i una al centre. La del mig conté un cercle en relleu col·locat a manera d'escut nu. Aquesta casa es troba en un dels carrers antics del poble, obert a l'època d'expansió del nucli antic, a finals del segle XIX. Al carrer encara s'ha conservat gran part de les façanes de les cases que s'alineen mirant cap al nord, mentre que les façanes sud ha estat en bona part reedificades presentant habitatges de blocs de pisos.

Abans tenia el número 10, segons consta en una placa antiga a la façana

La casa és en un dels carrers antics del poble, obert a l'època d'expansió del nucli inicial a finals del segle XIX. La façana és un senzill exemple de l'estil historicista d'abast popular. Can Pau Vicens també s'havia anomenat can Ramírez.

BELTRAN I ALCALDE, Xavier (1985) Conèixer Montornès. Granollers: Ajuntament de Montornès del Vallès. ALCAIDE, M.; GENÉ, M. ; GUANYABENS, N. (2009). Montornès a la vista. Elements per a la descoberta del patrimoni cultural i natural de Montornès del Vallès. Ajuntament de de Montornès del Vallès.