Can Pompilio
Montornès del Vallès

Es troba ben conservat.
    BCIL, acord de Ple 4/12/2014
    Diversos
    KuanUm - Juana María Huélamo Gabaldón./ Ajuntament de Montornès del Vallès

Edifici entre mitgeres de planta baixa i dos pisos que presenta dos eixos de composició vertical a la planta baixa i al primer pis, i tres eixos a la planta segona i al coronament. L'eix principal és a l'esquerra amb la porta i un balcó amb barana de copa i brèndoles helicoïdals de ferro forjat. L'eix de la dreta està format per una finestra a la planta baixa i un balcó ampitador a la planta pis. En aquest cas, la barana està constituïda per una gelosia calada d'obra ornamentada amb motius florals. Totes les llindes tenen coberta plana, però destaquen pel guardapols alt i pel fet que, en planta baixa, tenen una sanefa amb relleus vegetals sobre la llinda. A la planta alta, a més del guardapols, s'observa un fals arc convex apuntat. A la segona planta es veuen tres petites finestres rectangulars verticals amb guardapols. El coronament es fa mitjançant tres petits frontons, al centre dels quals hi ha sengles medallons d'obra. En conjunt, és la façana més representativa de l'estil modernista a Montornès.

Abans tenia el número 22, segons consta en una placa antiga a la façana

Aquesta casa, que antigament era el número 22, és en un dels carrers centenaris del poble, obert a l'època d'expansió del nucli antic a finals del segle XIX. Can Pompilio també s'havia anomenat can Comas.

BELTRAN I ALCALDE, Xavier (1985) Conèixer Montornès. Granollers: Ajuntament de Montornès del Vallès. ALCAIDE, M.; GENÉ, M. ; GUANYABENS, N. (2009). Montornès a la vista. Elements per a la descoberta del patrimoni cultural i natural de Montornès del Vallès. Ajuntament de de Montornès del Vallès.