Carrer de l'Estrella
Montornès del Vallès

Carrer de l'Estrella. 08170 - Montornès del Vallès

Diversos
    KuanUm - Juana María Huélamo Gabaldón./ Ajuntament de Montornès del Vallès

El carrer de l'Estrella és un dels perpendiculars a l'antic nucli de Montornès dins de l'eixample de principis del segle XX. Hi destaca el conjunt de façanes corresponents als números senars. Les més remarcables són les pertanyents als números 21, 23, 25, 29, 31, 33 i 35. A aquests edificis caldria afegir la casa del número 37 i la reixa de la finestra del número 41. Encara que no es tracti d'un conjunt unitari, és evident la forta personalitat del carrer.

Es tracta del conjunt més extens de tota la zona de l'eixample de Montornés.

Els terrenys del carrer de l'Estrella pertanyien a can Torrents. És un dels carrers centenaris del poble, obert en l'època d'expansió del nucli antic al llarg del segle XIX. També es coneixia popularment com a carrer de can Pep, per la botiga de queviures que hi havia antigament. S'hi han conservat gran part de les façanes de les cases que s'alineen mirant cap al nord, mentre que les cases de la part sud han estat en bona part substituïdes per habitatges de blocs de pisos. És aquest, un dels carrers centenaris del poble. S'ha conservat gran part de les façanes de les cases que s'alinien mirant cap al nord, mentre que les façanes sud ha estat en bona part reedificades presentant habitatges de blocs de pisos.

BELTRAN I ALCALDE, Xavier (1985) Conèixer Montornès. Granollers: Ajuntament de Montornès del Vallès. ALCAIDE, M.; GENÉ, M. ; GUANYABENS, N. (2009). Montornès a la vista. Elements per a la descoberta del patrimoni cultural i natural de Montornès del Vallès. Ajuntament de de Montornès del Vallès.