Can Palau
Vilanova del Vallès

Carrer de can Palau

Actualment no es conserva cap estructura.
    Sense accés
    Joan Vicens i Tarré

Lloc d'habitació amb estructures conservades de vil·la romana amb material format per algun fragment de kalathos, terrissa ibèrica a torn i a mà, Campaniana A i B, un pedestalet de terra cuita, molta tegula i imbrex, fragments de dolium, fragments de moles circulars de lava i ceràmica comú romana.

Zona d'antics conreus.

L'any 1951 s'observaren murs romans al sud-oest de la casa (en els camps d'avellaners) i nivells de teula en el pati de la casa i a la banda est. Les restes definien una vil·la romana. L'any 1992 durant la visita al jaciment amb motiu de la revisió de la Carta Arqueològica, el Sr. Pere Vallmitjana Bonet, propietari de la casa de Can Cuberot, informà que a la zona situada entre la casa-restaurant de Can Palau i el riu, va aparèixer una gerra d'or amb monedes, les quals foren trobades pel seu propi avi i donades als propietaris de les terres, que eren els de Can Palau.

ESTRADA,J, Vías y poblamiento romanos en el territorio del Área Metropolitana de Barcelona, Comisión de Urbanismo 65, Barcelona, 1965.
    ESTRADA, J, Vallés, Granollers, 24 juliol 1965.
    ESTRADA, J. Vías y poblamiento romanos en el territorio del Área Metropolitana de Barcelona, Comisión de Urbanismo 65, Barcelona, 1969.