Capella de Can Palau
Vilanova del Vallès

Polígon Vallesà
    Carrer de can Palau

Joan Vicens i Tarré

De forma rectangular i estreta presenta una porta d'accés en forma d'arc de mig punt adovellat amb tres esglaons de pedra per superar el desnivell. A sobre la porta hi ha una petita obertura rectangular. Coronant la capella hi ha un petita espadanya descoberta amb una petita campana. La façana és de pedra vista i a la seva dreta hi ha un rellotge de sol modern fet de ceràmica. El dintell d'una finestra de la planta baixa s'hi llegeix la data de 1678

Capella dedicada a la Verge Maria. El primer document que es refereix a la capella de Can Palau és el testament de Ramón de Sant Lleí, fet el 13 d'agost de l'any 1197. En un pergamí de Mn. Gabriel de Vilanova consta que l'any 1547 es va fer el cor de la Capella del Palau. L'any 1558, el dia 8 de setembre, festa de la Nativitat de Ntra. Senyora, es fundà en dita capella una Confraría amb aprovació del Senyor Bisbe de Barcelona.