Can Morera III
Òdena

Camí de Cal Morera, PK 0,400
    Al cim d'un turó al nord de la casa , havent passat construccions ensorrades (safareig, piscina...)

Molt malmès
    Lluís Pedraza i Jordana

En la visita el maig del 2012 per l'equip redactor de l'Inventari del Patrimoni, es van identificar a mitja alçada del vessant del turó, línies de mur que, ateses les orientacions, podrien correspondre a edificacions indeterminades, tant de funció com de cronologia, sense descartar, però, la possibilitat que estiguessin vinculades a un assentament medieval. Igualment, al peu del turó es va localitzar una sitja escapçada per les ampliacions mecàniques dels camps de conreu de cereals. Es van identificar en superfície uns quants fragments informes i molt rodats de ceràmica medieval i terrissa moderna.

Sense notícies prèvies. El jaciment ha estat descobert arran de les visites de camp efectuades per l'equip redactor de l'Inventari del Patrimoni.