Can Monteis
Montornès del Vallès

Carrer Major, 18 08170 - Montornès del Vallès

Eclecticisme
    KuanUm - Juana María Huélamo Gabaldón. / Ajuntament de Montornès del Vallès

Edifici de planta baixa i dos pisos dels quals el segon, probablement, sigui una remunta posterior. La façana és arrebossada amb guardapols de ceràmica envernissada al terç superior de les obertures originals. Aquests guardapols acaben en una llàgrima de ceràmica verda a l'extrem inferior. Les reixes de les finestres de la planta baixa són de brèndoles de ferro forjat amb abombament al terç inferior i treball helicoïdal a la resta. A la planta baixa hi ha la porta i una finestra que semblen correspondre a la construcció original i una porta ampla de data posterior per a vehicles. A la primera planta hi havia originàriament quatre buits, encara que ara n'hi ha un de tapiat. El que hi ha sobre la porta és un balcó amb brèndoles de ferro forjat rectes amb decoració al peu. A sobre de les finestres hi ha centrats sengles respiralls de ceràmica. Al damunt s'observa un fris continu o sanefa de rajoles amb un escaquejat de ceràmica blanca i blava.

Davant de la casa comença el carrer del Riu Mogent, que fou l'entrada principal del poble quan es construï la carretera a l'any 1913

La casa, aixecada l'any 1907, va ser una de les primeres que es van construir al carrer. Per això, abans que el carrer tingués un nom oficial (carrer de Lluís Estapà), se'l coneixia popularment com a carrer d'en Sebastià, que era el propietari de la casa. A can Monteis s'hi va instal·lar durant la guerra la Cooperativa de la Unió de Rabassaires.

INFORMACIÓ ORAL DEL SENYOR SEBASTIÀ MONTEIS, estiu 2005 BELTRAN I ALCALDE, Xavier (1985) Conèixer Montornès. Granollers: Ajuntament de Montornès del Vallès. ALCAIDE, M.; GENÉ, M. ; GUANYABENS, N. (2009). Montornès a la vista. Elements per a la descoberta del patrimoni cultural i natural de Montornès del Vallès. Ajuntament de de Montornès del Vallès.