Can Primo
Montornès del Vallès

C/ Major, 21-23, 08170 - Montornès del Vallès

BCIL, acord de Ple 4/12/2014
    KuanUm - Juana María Huélamo Gabaldón. / Ajuntament de Montornès del Vallès

La construcció és de dues plantes i golfes. Destaca el badalot de l'escala que culmina en una torre amb finestres geminades a cadascuna de les cares i una terrassa superior, on quatre pilastres d'obra amb remats arquitectònics sostenen una barana de brendolat de ferro. El conjunt està acabat amb una airosa estructura de ferro en forma d'arc apuntat que suporta el penell i el parallamps. La construcció té dos aiguavessos dirigits cap a les façanes posterior i principal. La façana davantera presenta línies molt clares: tres eixos de composició vertical i tres plantes emfasitzades per motllures. Els elements verticals són rectangulars, i tenen porta i finestres en planta baixa i tres balcons a la primera planta. Les finestres de les golfes són geminades. Tots aquests elements arquitectònics presenten un guardapols força ample. El vestíbul conserva l'enrajolat original.

Construïda l'any 1898, va ser la primera torre d'estiueig al poble, que aleshores quedava allunyada del nucli antic. Durant molts anys hi va passar les temporades d'estiu la família del doctor Bonaventura Castellanos, conegut pediatra barceloní.