Can Miqueló
Dosrius

Carrer de Sant Josep, 14 - Canyamars
    Dins del casc antic de Canyamars, a migdia de l'església parroquial de Sant Esteve

Adriana Geladó Prat

Edifici entremitgeres reformat de planta rectangular, que es troba elevat uns sismetres respecte al nivell del carrer Major. Presenta una coberta de teula àrab de dues vessants, amb el carener paral·lel a la façana principal, i consta de planta baixa i pis. La construcció té senzilles obertures rectangulars i compta amb un volum rectangular adossat a la façana de ponent. És d'una sola planta i està cobert amb una terrassa plana. Davant de la façana principal hi ha una gran terrassa semicoberta per un porxo reformat. La construcció presenta els paraments arrebossats i pintats.

L'edifici inicià la seva activitat econòmica l'any 1920 com a botiga de queviures i fonda. L'any 1924, l'avi Miqueló va fer la sala de ball del poble a l'espai on hi havia hagut el celler. Una filla de la família fou la fundadora de l'Hostal Nou. Fins aquell moment, la botiga de can Miqueló era l'única que hi havia a tot el poble de Canyamars.

ALSINA I BOIX, Neus; JUBANY I PINÓS, M. Àngels (1995). Una ullada al passat: història gràfica de Dosrius, Canyamars i el Far (1900-1975). [Dosrius]: Ajuntament de Dosrius, p. 88, 118. "L'entrevista". El Comú, núm. 17, p. 6.