Can Miquelic
Campins

Drecera de Gualba, 20

BPU. Catàleg de Béns a Protegir. POUM de Campins (DOGC 25/09/2015).
    Marta Lloret Blackburn

Masia de planta quadrangular i dues crugies, constituïda per dos volums superposats. Consta de planta baixa i pis i té la coberta a dues vessants amb el carener perpendicular a la façana. S'hi accedeix per un portal d'arc pla, sobre el qual hi ha una finestra de pedra carejada, que es troba en un pany de paret rebaixat respecte el frontis. Per la façana de gregal en sobresurt un cos corresponent a les corts del bestiar, amb accés des de xaloc per una porta d'arc rebaixat. La coberta del volum posterior ha estat alçada en una obra recent, pel que és poc més alta que la de l'anterior. Aquest té poques obertures, d'arc pla ceràmic, algunes de les quals són de factura moderna. El parament dels murs es manté arrebossat al volum principal i de pedra vista al posterior.

La masia de Can Miquelic apareix documentada en el cens de 1864. Tanmateix, els orígens de la casas es podrien correspondre amb els de la casa de Can Puig de Mitjans, documentada des de finals del segle XVII. Durant el primer terç del segle XX, va restar uns anys deshabitada, fins que hi van anar a viure els masovers de Cal Trabaian. Els últims masovers van marxar vers l'any 1990.

LÓPEZ, J. (2000). Campins: indrets, masos i records. Campins: Servei de Guies del Montseny.