Can Masó
Campins

Ctra. De Campins a Santa Fe, 31

BCIL. Catàleg de Béns a Protegir. POUM de Campins (DOGC 25/09/2015).
    Marta Lloret Blackburn

Masia de planta rectangular i quatre crugies. Consta de planta baixa, pis i golfes i té la coberta a dues vessants amb el carener perpendicular a la façana. S'hi accedeix per un portal d'arc pla de pedra carejada descentrat en el frontis, on hi ha inscrit: "1749 Antoni Maso" amb una creu intercalada. La resta d'obertures, d'arc pla de pedra o bé arrebossades, es disposen de forma aleatòria per la façana, entre les que destaca una galeria horitzontal amb dos pòrtics situats sota coberta. També hi ha pintat un gran rellotge de sol. El cos de la part de ponent es prolonga per la façana posterior seguint la mateixa alçada i pendent de la coberta que el volum principal. La mateixa façana de ponent s'obre amb diverses obertures d'arc pla, ja sigui de pedra carejada, ceràmiques o arrebossades. La seva façana posterior, on recentment s'ha afegit un petit cobert, s'obre amb petites obertures a mode d'espitllera. La façana de tramuntana també té un bon nombre de petites obertures d'arc pla de pedra, ceràmiques i arrebossades. La façana de llevant consta d'un cos adossat de mateixa alçada i coberta que el principal, lleugerament enretirat respecte el frontis, i que sembla correspondre's amb un corral. Davant la casa hi ha una era circular encaironada. L'acabat exterior és arrebossat i pintat de color blanc a la façana i de restes d'arrebossat i pedra vista a la resta.

El nom Masó està documentat a la zona des del segle XVII. La casa de Can Masó Ferrer no es documenta fins a l'any 1737. L'any 1862 figura en el cens que a Can Masó hi viu en Miquel Masó. Fins a l'any 1970 hi van residir els masovers Mateu Pagès i Dolors Rovira.

Inventari del Patrimoni Cultural Immoble de Catalunya. Patrimoni Arquitectònic. Campins (Vallès Oriental). Departament de Cultura i Mitjans de Comunicació. Generalitat de Catalunya.
    LÓPEZ, J. (2000). Campins: indrets, masos i records. Campins: Servei de Guies del Montseny.