Can Miano
Sant Feliu de Llobregat

  Baix Llobregat
  En el Torrent del Polvorí, prop de la via del ferrocarril

  Coordenades:

  41.39824
  2.03815
  419595
  4583413
  Número de fitxa
  08211 - 189
  Patrimoni immoble
  Tipologia
  Jaciment arqueològic
  Antic
  Ibèric
  Segle
  I aC-IdC
  Estat de conservació
  Dolent
  Sobre el terreny es pot veure una sitja i un dipòsit en mig de la vegetació
  Protecció
  Legal
  BCIL/19/10/1988/3369-I
  Número inventari Generalitat i altres inventaris
  2554
  Accés
  Fàcil
  Sense ús
  Titularitat
  Privada
  Ref. Cad.: 08210A01100017
  Autoria de la fitxa
  ADRIÀ COLOM - CENTRE D'ESTUDIS COMARCALS DEL BAIX LLOBREGAT

  Jaciment arquelògic on s'ha registrat un poblat ibèric amb fossar defensiu. També s'han recuperat restes de material ceràmic campaniana B, campaniana A, ceràmica pintada ibèricica i discs de ceràmica retallada. A. Destaca la presència d'algunes sitges i d'una estructura negativa rectangular que ha estat considerada un dipòsit, tot i que manquen dades per a la seva correcta identificació funcional.

  El jaciment es va descobrir durant la realització d'unes obres amb motiu industrial, aquestes van posar al descobert les restes que van ser identificades per l'Agrupació de Recerca i Estudi de Sant Feliu, que també van realitzar les tasques de salvament. Les estructures trobades es divideixen en zona nord i zona sud. La zona sud consisteix en un camp de sitges i un suposat dipòsit.
  Les sitges són una estructura molt important directament relacionada amb l'instauració del sedentarisme i la revolució neolítica. Consistia en un forat el qual es recobria de material impermeable (generalment argila), s'omplia de gra i es segellava amb una llosa. Les condicions anaeróbiques permetíen la conservació del gra una mitja de 6 anys, aquests dipòsits configuren uns elements de subsistència molt important per societats de base agrícola.

  A.R.E.S (Agrupació de Recerca i Estudi de Sant Feliu). Comunicació d'un nou poblat ibèric al Baix Llobregat: Can Miano. Sant Feliu de Llobregat.
  ALADERN (Grup d'estudis). Estudi de Collserola. Arqueologia. Sant Feliu de Llobregat: Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat, 1985. Part. 4.
  JULIÀ, M.; PUIG, F.; SOLÍAS, J.M.. "Introducció a l'estudi del poblament ibèric i romà al Delta del Llobregat". A: XXV Assemblea Intercomarcal d'Estudiosos. El Prat de Llobregat, 1980.
  SOLÍAS, J.M. El Poblament del curs inferior del Llobregat a l'època romana : memòria de llicenciatura. Universitat de Barcelona, 1982. Tesi de llicenciatura.